De Ankergroep, project als geschenk aan Lucie v/d Meerakker.
 
Vooraf.
Lucie van de meerakker heeft een aantal jaren meegewerkt binnen productiehuis Media Profile en Pro2.  Toen zij stopte vroeg ik haar:”waar kan ik je een plezier mee doen.” Ze zei: “als je iets maakt over het proces dat vrouwen doormaken, die kanker hebben of hebben gehad. “wij hebben een zelfhulpgroep; de Ankergroep. Anderen kunnen iets hebben aan een verhaal waar ze zichzelf en de situatie waarin ze zitten herkennen. Als je zoiets maken wilt?

Het project
De  vrouwen van Ankergroep waren bereid om mee te werken. Lucie wilde dat het process kort , krachtig en helder zichtbaar werd. We hebben toen gekozen voor een aparte aanpak:
• We gaan alle groepsleden interviewen.We dramatiseren een gedeelte van de verhalen en zetten die om in gespeelde  monologen
• We selecteren een aantal ervaringen.
• We bezoeken de Ankergroep tijdens een bijzondere activiteit: “de catwalk”
Van deze lijnen stellen we een fragmentarisch verhaal samen. Dit geheel verwerken we in een productie van 30 minuten.

De productie
Het script is geschreven in samenwerking met Lucie en Yvonne Bruchhaus. Lucie als ervaringsdeskundige en Yvonne als actrice die tijdens bijeenkomsten in rollenspellen meewerkt aan voorlichtingsbijeenkomsten. De interviews zijn afgenomen door Jo Dautzenberg. Het camera werk en de montage is van Roger van de Poel en stagiaire Ria van Montfort die een studie van het project heeft gemaakt. De film is 2e Paasdag 2013 uitgezonden door L1. RTV.